Star Wars-musik på orgel

Spelmusik framförs numer i både konserthallar och på dansgolv, av symfoniorkestrar och hårdrocksband. Och så finns det en och annan som spelar Super Mario Bros på kyrkorgel. Ulla Olsson till exempel.

Frida Jönsson på Rim & Reson Media hörde av sig för att tipsa om ett par framträdanden av Ulla Olsson, orgelspelare, som släpper EP med Star Wars-tema i november.

– Ulla framför musik från bland annat Zelda och Castlevania, och med accessoarer som tyllkjolar och spetsvantar sticker hon verkligen ut i organist-branschen!

Och det får vi väl hålla med om; det är inte någon stram kantor i mörk, diskret kostym som lirar Super Mario Galaxy i den här videon direkt. Kolla bara:

Ulla Olsson kommer att spela under Midnattsloppet i Göteborg den 26 augusti, och redan i morgon, 18 augusti, kan du höra henne spela Star Wars-musik på kyrkorgel i S:t Petri kyrka i Malmö.

Oklart om det blir någon tv-spelsmusik, men det går alltid att koppla till den uppsjö med Star Wars-spel som finns, inte sant?

Ulla Olsson. Foto: Andreas Paulsson.
Ulla Olsson, klädd som generalen med det passande namnet Organa (mer känd som prinsessan Leia), vid orgeln. Foto: Andreas Paulsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *